افکار عمومی یا عقیدۀ عمومی

اَفکار عمومی (عقیدۀ عمومی) باور و داوری بیشتر مردم یک جامعه دربارۀ یک پدیدۀ اجتماعی، سیاسی یا اخلاقی است. هنگامی‌که واقعه یا پدیده‌ای در جامعه‌ای روی می‌دهد یا مسئله‌ای در سراسر یک کشور یا جهان مطرح می‌شود، مردم دربارۀ آن می‌اندیشند و ابراز عقیده و داوری می‌کنند. چه‌بسا همه یا بیشتر آنان دربارۀ آن واقعه یا آن مسئله عقیده‌ای یکسان پیدا کنند. این عقیدۀ عمومی بار عاطفی و احساسی نیز دارد. مثلاً هنگامی که دشمن به کشوری حمله می‌کند، همۀ مردم آن کشور یک‌پارچه و هماهنگ خواهان بیرون راندن دشمن از خاک خود می‌شوند. اگر کسی به‌سببی با عقیدۀ جمعی موافق نباشد یا به دلایلی بخواهد حملۀ دشمن را توجیه کند، افکار عمومی او را طَرد و محکوم می‌کند.

گُرسنگی

گُرسنگی حالت ناخوشایند و ناراحت‌کننده‌ای است که براثر نیاز انسان به غذا احساس می‌شود. احساس گرسنگی در بدن همراه با انقباض ماهیچه‌های معده و گاه همراه با درد است. نخستین نشانۀ گرسنگی، کاهش گلوکز یا قندِ خون است. این کاهش از طریق اعصاب حسی به غدۀ هیپوتالاموس در مغز، که یکی از کارکردهای آن تشخیص و تحریک گرسنگی است، فرستاده می‌شود و این غده از طریق اعصاب حرکتی، فرد را برای رفع گرسنگی آماده می‌کند. غریزۀ گرسنگی در همۀ جانداران سبب سلامت و بقا است، اما نارسایی غذایی و بی‌غذایی سبب درد، بیماری، عدم فعالیت و مرگ می‌شود.

کُنت، اگوست

کُنت، اگوست (Auguste Comte 1798-1857 ،م) فیلسوف و متفکر اجتماعی فرانسوی، و بنیان‌گذار فلسفۀ اثبات‌گرایی(پوزیتیویسم) است. او اصطلاح جامعه‌شناسی را برای بررسی و شناخت پدیده‌ها و رویدادهای اجتماعی به‌کار برد.

آریان‌پور، امیرحسین

آریان‌پور، امیرحسین (1380-1303ﻫ ش) جامعه‌شناس، استاد دانشگاه و پژوهشگر ایرانی است. او در زمینه‌های تاریخ، جامعه‌شناسی، فلسفه و هنر به مطالعه و پژوهش پرداخت و در این زمینه‌ها، چند کتاب تألیف و ترجمه کرده است.