اقیانوس منجمد شمالی کوچکترین اقیانوس جهان است که ناحیۀ شمالگان را فراگرفته است و قارههای آسیا، اروپا و امریکای شمالی پیرامون آن قرار دارند. از سمت جنوب، از راه دریای نروژ، تنگۀ دانمارک و تنگۀ دِیْویس با اقیانوس اطلس، و از راه تنگۀ برینگ با اقیانوس آرام ارتباط دارد. قطب شمال در نزدیکی مرکز این اقیانوس قرار گرفته است. بعضی از جغرافیدانان اقیانوس منجمد شمالی را دنبالۀ شمالی آبهای اقیانوس اطلس میدانند. مساحت اقیانوس منجمد شمالی، با دریاها، خلیجها و شاخابههای پیرامونش، حدود 000 090 14 کیلومتر مربع است.
امریکایِ جنوبی چهارمین قارۀ جهان از لحاظ وسعت است که حدود 12 درصد از خشکیهای زمین را دربرمیگیرد. مساحت آن در حدود 000 812 17 کیلومتر مربع است. این قاره از شمال به دریای کارائیب و اقیانوس اطلس، از شرق به اقیانوس اطلس، از جنوب به گذرگاه درِیْک، از غرب به اقیانوس آرام و از شمال غربی به امریکای مرکزی محدود است. گذرگاه دریک این قاره را از جنوبگان و کانال پاناما آن را از امریکای مرکزی جدا میکند.
امریکای شمالی سومین قارۀ جهان از لحاظ وسعت است که نزدیک به 17 درصد خشکیهای زمین را تشکیل میدهد. مساحت آن حدود 000 226 24 کیلومتر مربع است و سرزمینهای کانادا، گروئنلند، ایالات متحد امریکا، مکزیک، امریکای مرکزی و جزیرههای دریای کارائیب (آنتیلها) را دربرمیگیرد. این قاره از شمال به اقیانوس منجمد شمالی، از شرق به اقیانوس اطلس و از جنوب و غرب به اقیانوس آرام محدود میشود. قارۀ امریکای شمالی سرزمینی است با ویژگیهای طبیعی، اقتصادی و سیاسی بسیار متفاوت. از سویی کوههای بلند، رودهای پُرآب و طولانی، فلاتها و دشتهای سرسبز و سرزمینهای پوشیده از یخ و برف دارد و از سوی دیگر بیابانهای خشک و سوزان در آن گستردهاند. بزرگترین جزیرۀ جهان، گروئنلند و بزرگترین دریاچۀ آب شیرین، سوپریور، در این قارهاند. از لحاظ اقتصادی نیز میان کشورهای این قاره تفاوتهای چشمگیر وجود دارد. از سویی، در این قاره کشوری مانند ایالات متحد امریکا قرار دارد که از ثروتمندترین و پیشرفتهترین کشورهای صنعتی جهان است، و از سوی دیگر کشورهای امریکای مرکزی در آن قرار دارند که از کشورهای بسیار فقیر جهان بهشمار میآیند و اقتصادشان، بر پایۀ استخراج ذخیرههای ناچیز معدنی و کشاورزی، بسیار ضعیف است.
امریکایِ لاتین گروهی از کشورها و سرزمینهای امریکا است که بیش از 90 درصد مردم آنها به زبانهای اسپانیایی، پرتغالی یا فرانسوی سخن میگویند. امریکای لاتین 33 کشور مستقل و 13 سرزمین غیرمستقل امریکای جنوبی، امریکای مرکزی و جنوب امریکای شمالی را دربرمیگیرد. مساحت امریکای لاتین حدود 000 540 20 کیلومتر مربع و جمعیت آن براساس برآورد سال 2016 م، حدود 000 048 639 نفر است.
امریکایِ مرکزی جنوبیترین ناحیۀ قارۀ امریکای شمالی است که بهصورت باریکهای بهطول 600 1 کیلومتر تا قارۀ امریکای جنوبی ادامه مییابد. کشور مکزیک در شمال، دریای کارائیب در شرق، کشور کلمبیا در جنوب و اقیانوس آرام در جنوب و غرب آن قرار دارند. مساحت آن حدود 000 524 کیلومتر مربع است و هفت کشور گواتمالا، بِلیز، اِلسالوادور، هُندوراس، نیکاراگوئه، کاستاریکا و پاناما را دربرمیگیرد. امریکای مرکزی ازلحاظ جغرافیایی بخشی از قارۀ امریکای شمالی است، اما از نظر زبان، فرهنگ و تاریخ، بخشی از امریکای لاتین شمرده میشود.
امریکا بزرگترین پهنۀ خشکی نیمکرۀ غربی زمین است که امریکای شمالی، امریکای مرکزی، امریکای جنوبی و جزیرههای پیرامون آنها را دربر میگیرد. مساحت آن حدود 000 000 42 کیلومتر مربع است. شمالیترین نقطۀ پهنۀ اصلی امریکا، شبهجزیرۀ بوتیا در کانادا و جنوبیترین نقطۀ آن دماغۀ هورن در جنوب شیلی است که فاصلۀ میان آنها حدود 000 14 کیلومتر است. سرزمین امریکا تا اواخر قرن پانزدهم میلادی ناشناخته بود. در سال 1492م، کریستوف کُلُمب، دریانورد ایتالیایی، بعضی از جزیرههای آن را شناسایی کرد و در سال 1497 م، اَمِریگو وِسپوتچی، دریانورد و بازرگان ایتالیایی، به پهنۀ اصلی آن پا نهاد و اعلام کرد قارۀ جدیدی کشف شده است. ازاینرو، سرزمین نویافته به دنیای جدید، قارۀ جدید یا بَرّ جدید معروف شد.